1. Anasayfa
  2. İNGİLİZCE

Every time – Her …. dığımda

Every time – Her …. dığımda
0

 

Blog dünyası birçok amaç uğruna kullanılıyor. Benim de bir kaç amacım var. Bunlardan birtanesi ingilizcemi geliştirmek için bir araç olarak kullanmak. Bu yüzden blog’un bir köşesinde ingilizce çalışma köşesi oluşturdum. Burada ki amacım yeni öğrendiğim ve günlük ingilizce diline daha yatkın cümle yapılarını, kalıpları vs.. burada paylaşmak ve paylaşırken öğrenmek.


Every time (her……..dığında)

Normal şartlarda “Every time” yapısı “her zaman” anlamı taşıdığını çoğumuz biliyoruzdur. Fakat bu yapıyı “bir şeyi yaptığımda veya yaptığında” olarak da kullanabiliriz. Peki bu nasıl mümkün oluyor bundan bahsedelim. Ve bu yapıyla ilgili birkaç cümle kuralım.

Uzun uzadıya bu kelimelerim ekini, kökünü, yapısını vs. öğrenmekten kaçmak öğrenmek için daha güzel bir yol olabiliyor. Gramer, konuşmaya ve anlamaya yardımcı olmuyor çoğu zaman. Bu yüzden kısa yoldan direk konuyu bitirecek tek satır bir açıklama yapalım.

“Every time + Özne + Fiil veya isim”

Evet bu yapı bize bir şeyi yaptığımda anlamı verebiliyor. Yapıdan sonra bir özne (I, you, we, he, she it) akabinde yardımcı fiil kullanmadan (am,is,are,were,was,will). Örnek verecek olursak;

Every time I listen to my playlist
Çalma listemi her dinlediğimde

(Every time yapısından sonra gelen özne “I” fill ise “listen“dir.)

Every time the sun goes down
Güneş her battığında

(Every time yapısından sonra gelen özne “the sun” fill ise “goes“dir.)

Every time I run to you
Sana her koştuğumda

(Every time yapısından sonra gelen özne “I” fill ise “run“dir.)

Every time I water my plants
Bitkilerimi her suladığımda

(Every time yapısından sonra gelen özne “I” isim ise “water“dir.)

Eğer ingilizceyi konuşmak ve anlamak istiyorsak günlük kalıpları öğrenmek daha mantıklı bir sebep olabilir. Uzun süredir ingilizce konuşmaya çalışan biri olarak her ingilizce çalışmaya kalktığımda gramer konularında kayboluyordum. YDS, YÖKDİL vb.  sınavlara hazırlanan birisi iseniz gramer kesinlikle ihtiyaç olabilir. Fakat benim gibi gelişim ve zevk için bu dalla ilgiliyseniz gramerden daha çok cümle ve kelime kalıplarının öğrenmede daha doğru olduğunu fazlasıyla deneyimledim ve yavaş yavaş okuduğum ve dinlediğim podcast’lerle meyvesini yemeye başlıyorum.

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Merhaba, Ben Kemal Akyürek. Bu sitenin kuruluş amacı tamamen ilgi duyduğum ve faydalı olduğunu düşündüğüm yazıların paylaşılmasıdır. Bu sayede bilgi aktarmak için bilgi araştırma zorunluluğunu kendimde hissediyor beraberinde kendimi de geliştirme üzerine çalışmalar yapmış oluyorum.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir